torstai 30. huhtikuuta 2015

Suklaaruudut

Mokkapalat, Masaliisat, Suklaaruudut. Rakkaalla leivonnaisella on monta nimeä. Meidän perheessä nämä ovat kulkeneet aina nimellä Suklaaruudut.


Ohjeesta tulee tavallinen uunipellillinen piirakkaa. (Oma uunini on hieman normaalia suurempi, 60x50 cm, joten kerroin omaani ohjeen puolellatoista; ohjeen kahvikupillinen (kkp) on 1 1/2 dl)

Pohja:
2 kkp sokeria
2 munaa
3 kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 kkp maitoa
2 tl vaniljasokeria
150 g voita sulatettuna.

Tee näin:
* Koko taikinan tekoon riittää miitta-astiaksi yksi kahvikuppi, ruokalusikka ja teelusikka. Mittaa aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä, lopuksi voit sulattaa voin mikrossa kahvikupissa.
*Vaahdota voi ja sokeri
* Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä jauhoseos munasokerivaahtoon
* Sekoita taikinaan maito, vaniljasokeri ja voisula taikinaan
* Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 25 minuuttia
tee piirakan paistuessa kuorrutus, ja levitä se kuuman piirakan pinnalle
 
Kuorrutus:
200g tomusokeria
4 rkl vahvaa kahvia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl sulatettua voita
pinnalle kookoshiutaleita tai nomparelleja
tarvittaessa tilkka maitoa tai tuoremehua, mikäli seoksesta tulee liian paksua.

* sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä nopeasti kuuman piirakan päälle. koristele haluamallasi tavalla heti, sillä kuorrute hyytyy nopeasti. Leikkaa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!