sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Suklaakakku

Tässä on meidän perheen suosikki suklaakakku. Ohjeeseen olen yhdistänyt kaikki suosikkielementit: Rakkaan anoppini erinoimaisen Kaakokakun (joka on hyvää myös itsestään), herkullisen suklaakreemin, (jota yhdesssä välissä ja kakun pinnassa kermavaahdon alla) , ja mustikkahillon


Kaakaokakku
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 4 dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
- 2 munaa
- 1,5 dl voisulaa
* sekoita kuivat aineet keskenään
* Lisää maito, munat ja voisula, sekoita taikina tasaiseksi
* Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, laita taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti.

  
Toisessa välissä suklaakreemi, toisessa rasiallinen Saarioisen mustikkamarmeladia (a´180g)


suklaakreemi:
80g voita
3,5 dl tomusokeria
1 levy pandan maitosuklaata ( alkuperöisessä ohjeessa 3 royal- maitosuklaapatukkaa, kannattaa kokeilla, jos royal-patukoita on saatavilla)
3 rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa
- vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa
- lisää sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto
- vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä


 
 Vähän vielä suklaakoristeluita ennen tarjolle laittoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!