sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Valkosipulivinaigrette ja leipäkrutongit


Ranskalaistyylisen aterian lisukkeena oli ketettyjen perunoiden ja papujen ohella vihersalaattia (frisee- ja jääsalaattia, viinisuolaheinää, tuoretta pinaattia ja rucolaa) kirsikkatomaatteja, paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja ja leipäkrutonkeja. salaatinkastikkeeksi teimme ranskalaisen vinaigrette- kastikkeen.



4 annosta
Valkosipulivinaigrette:
 
2 rkl  Valkoviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
½ tl dijonsinappia
1 murskattu valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
* sekoita kaikki ainekset sekaisin ja säilytä peitettynä jääkaapissa tarjoiluun asti. Säilyy useita viikkoja.


Leipäkrutongit:

8 viipaletta paahtoleipää tai muuta vaalea leipää
4 valkosipulin kynttä
n. 3-5 rkl oliiviöljyä

* Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy. Paloittele leipä kuutioiksi.
* Kuori valkosipulin kynnet ja viipaloi ne oliiviöljyn joukkoon, kuullota hetki, ja lisää sitten leipäkuutiot pannulle.
* Pyörittele leipäkuutioita niin että ne kostuvat kauttaaltaan oliiviöljyyn, anna paistua niin että ne saavat vähän väriä. Kumoa sitten leipäkuutiot tarjoiluastiaan. Ne tulevat rapeiksi vasta jäähdyttyään.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!