sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tarte tatin




Tarte tatin

Ranskalainen omenapiirakka, eli Tarte Tatin, on todellinen jälkiruokaklassikko.

Resepti on melko yksinkertainen, tarvittavat ainekset ovat:

100 grammaa voita
1 dl tomusokeria
3 dl vehnä jauhoja
1 kananmuna

Sekoita voi ja kuivat ainekset ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita voimakkaammin tasaisemmaksi taikinaksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen tasalämmöllä.

Täytteeseen tarvitset:

5-6 reilun kokoista kotimaista omenaa
2 dl sokeria
100 grammaa voita

* Kuori ja poista siemenkota omenoista. Leikkaa omenat melko paksuiksi puolikuun muotoisiksi paloiksi. 
*Aseta Tarte tatin –pannu liedelle, sulata siinä voi ja sirottele sokeri tasaiseksi kerrokseksi. Kokoa omenat keskeltä lähtien kerrokseksi voi-sokeri-seoksen päälle. Kuumenna seosta niin pitkään että voi-sokeri-seos alkaa karamellisoitumaan kauniiksi kullanruskeaksi.
**Jos et omista uuniin laitettavaa paistinpannua, karamellisoi voi ja sokeri paistinpannulla ja kaada seos sitten kakkuvuokaan omenoiden päälle. (Irtopohjavuokakin käy, mutta sen sisäpuolelle kannattaa laittaa leivinpaperi tai folio voin valumista estämään ja omenoiden karamellisoitumisen onnistumiseksi.)

* Tee aiemmin valmistellusta taikinasta kansi omenoille, käännä reunat sisään että kansi muodostaa ”kupin” omenoille ja aseta vuoka uuniin 20-25 minuutiksi, riippuen hieman taikinan paksuudesta. Kun taikina on kypsän kullanruskea ota vuoka pois uunista, aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja ota silikonihanskoilla hyvä ote tarte tatin –vuoan korvista ja keikauta ympäri. Tarte tatin on heti tarjoiluvalmis esimerkiksi raikkaan sitruskuorella piristetyn vanilja-tuorejuusto-kermavaahdon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!