sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kukkoa viinissä, Coq au vin






Kukkoa viinissä (Coq au vin)

Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka. Kanapata hautuu meheväksi kannen alla ja saa punaviinistä täyteläisen maun. Viinikukko on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
1 t 10 min ; AKTIIVINEN 30 min PASSIIVINEN 40 min

6 annosta (Valmistettiin kaksinkertainen annos)
    2000 g
    broilerin rintaleikkeitä (6 kpl)
    2 tl suolaa
    1 tl mustapippuria
    3 rkl voita
    75 g pekonia
    250 g salottisipulia
    1/2 kpl  purjoa
    2 kpl porkkanaa
    200 g tuoreita herkkusieniä
    4 kpl  valkosipulinkynttä
    5 dl punaviiniä
    3 kpl laakerinlehteä
    1 tl timjamia
    3 rkl persiljaa (silputtuna)

Tee näin
-         - Kuivaa broileripalat talouspaperiin ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
-        -  Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista broilerinpalat ja pekoni parissa erässä. Siirrä lihat pataan tai kannelliseen uunivuokaan.
-         - Kuori sipulit. Paloittele halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuori ja pilko porkkanat. Puhdista herkkusienet tarvittaessa ja halkaise isoimmat halutessasi. Hienonna valkosipulit.
-         - Kuullota kaikki kasvikset vuorotellen pannulla ja kumoa pataan.
-         - Lisää viini, laakerinlehdet ja timjami.
-          - Anna viinikukon hautua kannen alla liedellä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.
-         Tarkista maku, koristele kanapata persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin, perunoiden tai maalaisleivän kera.



Pataruoan joukkoon käytimme kuvassa olevaa vassemman puoleista viiniä, ja oikeanpuoleinen oli tarjolla ruokapöydässä ruuan kera, ja sopi ruuan kanssa mainiosti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!