torstai 1. tammikuuta 2015

Vilhelmiinat

maanantai, 2. huhtikuu 2012 (ohje vanhasta blogista)

"Leikatut pikkuleivät" eli Vilhelmiinat

200 g voita
2,5 dl sokeria
1 muna
1 rkl siirappia
3 kkp (n. 4,5 dl) vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

* Vaahdota voi ja sokeri.
* Lisää muna ja siirappi
* Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää vatkaten taikinaan
* Tee taikinasta halkaisijaltaan 1 1/2 cm pötköjä  uunipellille leivinpaperin päälle. Lapset osallistuvat mielellään tähän vaiheeseen.
* Paista pötköjä uunissa 175 asteessa 7-10 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita
* Leikkaa pötköt heti kuumina vinoneliöiksi. Kuten kuvasta näkyy, ei haittaa, vaikka pötköt olisivat vähän mutkalla, leikkauksen jälkeen kukaan ei huomaa mutkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!