torstai 1. tammikuuta 2015

Valkosuklainen hyydykekakku

maanantai, 5. syyskuu 2011 (ohje vanhasta blogista)

Hyytelökakku on kätevää tarjottavaa, koska sen voi tehdä kokonaan valmiiksi edellisenä päivänä. Meillä ainakin tuntuu juhlapäivänä riittävän kaikenlaista puuhaa muutenkin.

Valkosuklainen hyydykekakku

Pohja:
100g voisulaa
200g digestive- keksejä

* Sulata voi ja rouhi keksit murusiksi. Sekoita ainekset ja painele seos leivinpaperin päälle irtopohja vuoan pohjalle

Täyte:
5 dl rahkaa tai maustamatonta jogurttia (tein kaksi kakkua johon toiseen tuli hyla rahkaa laktoosi-intolerantikkoja varten ja toiseen tavallista turkkilaista jogurttia)
3 dl vispikermaa
1/2 sitruunan mehu
4tl liivatejauhetta tai 8 liivakkoa
200 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle pakastevadelmia tai muita marjoja sekä hyytelösokeria ja vettä (hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan 1 annos)

* Laita liivatteet likoamaan pakkauksen ohjeen mukaan (itse käytin liivatejauhetta)
* Sulata valkosuklaa
* Vaahdota kerma ja sekoita siihen jogurtti, vaniljasokeri ja suklaasula
* Sulata liivate (3o sekuntia mikrossa) ( jos käytät liivatelehtiä, kuumenna sitruunamehu ja sulata liotetut liivakot mehun sekaan)
* Seokoita joukkoon sitruunamehu
Itse en lisännyt vaniljasokerin lisäksi muuta sokeria, sillä valkosuklaasta tuli mielestäni riittävästi makeutta
* Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään kaksi tuntia ennen kuin lisäät päälle marjat.
* Kun kakku on riittävän hyytynyt, asettele jäiset marjat kakun päälle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kiille hiljallen marjojen päälle lusikalla ja laita kakku jääkaappiin. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!