torstai 1. tammikuuta 2015

Trooppinen juustokakku

maanantai, 7. toukokuu 2012 (vanhasta blogista)
Tein kakun säädettävässä neliöirtovuoassa, ja mitoitin sen riittämään kahdelle kymmenelle. Tästä ohjeesta tulee kaksi kakkua tavallisiin pyöreisiin irtopohjavuokiin.

Pohja:
1 1/2 pkt digestivekeksejä (n. 40 kpl)
300 g voita sulatettuna

* murskaa keksit ja sekoita voisula keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte:
3 prk (a´2,5 dl) floravispiä
4 rasiaa ( a´200g) maustamatonta tuorejuustoa
8 passionhedelmää
2 limen mehu
1 prk ananasmurskaa valutettuna
6 dl tomusokeria
15 liivatelehteä

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vaahdota kerma/floravispi
* Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja valutettu ananasmurska
* Purista limeistä mehu pieneen kattilaan ja lisää joukkoon passiohedelmistä hedelmäliha. Kiehauta seos ja siirrrä pois liedeltä. Sulata seoksessa liotetut liivatelehdet. Kaada sitten hedelmäliivateseos tuorejuustoseokseen ja vispaa tasaiseksi.
* Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti ennenkuin lisäät pintakiilteen.

Pintakiille:
3 prk magoviipaleita sokeriliemessä (magoa yhdessä purkissa 225g)
4 liivatelehteä
1 limen mehu
1 tl vaniljasokeria

* Laita liivakot likoamaan kylmään veteen.  Valuta magoviipaleet ja soseuta ne. Kuumenna limemehu mikrossa kiehuvaksi, liota mehuun liivakot.
*Valuta mehu- liivateseos mangososeeseen hyvin sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja sokeria halutessasi.( tässä vaiheessa mangosose maistuu aika happamalle, mutta toimii hyvin hyydyttyään kakun päälle. minusta tuo vaniljasokeri on riittävä sokerilisä.)
* Valele mangosose tuorejuustotäytteen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!