torstai 1. tammikuuta 2015

Toffeinen marjakäärö

maanantai, 31. lokakuu 2011 (ohje vanhasta blogista)

Tämä olikin tosi herkkua! Mantelijauho ja runsas munien määrä teki kääretorttupohjasta uskomattoman mehevän ja kuohkean. Kinuskikastike täyterahkan seassa sopi ihanasti raikkaiden ja happamienkin marjojen kanssa.
Marjoina käytin vadelmia ja mustaherukoita sekä koristeeksi pensasmustikoita, jotka tytär asetteli paikoilleen strösseleiden kanssa.

Toffeinen marjakäärö
pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
* vaahdota munat ja sokeri
* lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
* levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 7 minuuttia
* Kumoa valmis kääretorttulevy leivinpaperille
Täyte:
3 liivatelehteä (käytin 1 1/2 tl liivatejauhetta)
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
1-2 dl marjoja
1 dl kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
vettä liivakoita varten 2 rkl
* Liota liivakot tai liivatejauhe ja sulata ne ohjeen mukaan
* vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Sekoita sitten varovasti joukkoon marjat, kinuskikastike ja vaniljasokeri sekä liivateliemi
* Laita täyte hetkeksi hyytymään jääkaappiin
* Levitä hieman jähmettynyt täyte kääretorttulevylle ja kääri levy rullalle.
Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1/2 dl kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
marjoja, paahdettuja mantelilastuja
* vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja kinuskikastikkeella. Levitä kääretortun pinnalle ja koristele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!