Näitä tein itsenäisyyspäiväaterialle jälkiruuaksi.
 Tämä on erinomainen jälkiruoka suklaan ystäville. Valmista ruukut edellisenä päivänä, jos aiot tarjota niitä lounaalla, sillä niiden pitää hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

Pienet suklaaruukut

8 annosta(3/4 dl:n annosvuokia, minä tein kuusi annosta, kun sopivia vähän isompia kippoja oli kuusi)

1 3/4 dl kuohukermaa
1/2 vaniljatanko halkaistuna
150 g tummaa suklaata
3/4 dl maitoa
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
voisulaa vuokien voiteluun
tarjoiluun kermavaahtoa ja sihdattua kaakaojauhetta

* Voitele annosvuoat voisulalla ja aseta ne syvään uunivuokaan. Laita uuni kuumenemaan 140 asteeseen.
* Lämmitä kerma mikrossa ja laita vaniljatanko kerman joukkon ja anna maun imeytyä.
* Kuumenna maito mikrossa, palastele suklaa joukkoon ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut.
* Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
* Raaputa vaniljatangosta siemenet kerman joukkoon ja heitä kuori pois. Lisää keltuaisvaahtoon kerma ja suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
* Kaada seos annosvuokiin 2/3 verran. Kaada uunivuokaan kuumaa vettä niin että annosvuoat peittyvät puoleen väliin asti. Kypsennä vanukkaita uunissa 45 minuuttia, kunnes  ne ovat hieman kohonneet ja ne ovat pehmeitä ja niissä on ohut kuori.
* Nosta annosvuoat uunivuoasta ja anna jäätyä kokonaan. peitä vuoat kelmulla tai foliolla ja anna anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
* Tarjoile annosvuoissaan kermavaahdolla ja kaakaojauheella koristeltuna.