torstai 1. tammikuuta 2015

Sacherkakku

maanantai, 2. huhtikuu 2012 (ohje vanhasta blogista)


Sacherkakku
Pohja:
3/4 dl kaakaojauhetta
11/2 kiehuvaa vettä
125g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 2/3 dl erikoisvehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Väliin aprikoosi- ja/tai omenamarmeladia (yleensä laitan molempia sekaisin)
Kuorrutus:
125g voita
180g tummaa suklaata
(tai puolet maitosuklaata ja puolet tummaa. Molemmat vaihtoehdot maistuu hyvältä)
1 rkl siirappia
* sekoita kuuma vesi ja kaakaojauhe sileäksi seokseksi. Anna jäähtyä.
* Vaahdota voi ja sokeri, lisää vähitellen munat ja vaniljasokeri. Jos seos paakkuuntuu, lisää siihen 1 rkl jauhoja ja sekoita voimakkaasti. Lisää joukkoon kaakaoseos ja suola.
* Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos vähitellen taikinaan.
* Voitele kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa n. 35- 40  minuuttia.
* Halkaise jäähtynyt kakku. Laita pohja tarjoilualustalle, ja laita leivinpperisuikaleet kakun ja lautasen väliin jotta lautanen pysyy puhtaana. Levitä marmeladi kakkupohjalle ja aseta kansi päälle.
* Valmista kuorrutus: Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Poista kattila levyltä ja lisää siirappi. sekoita tasaiseksi.
* Valuta kuorrutetta kakun päälle keskeltä alkaen valellen hiljalleen reunoille ja reunojen yli. Voit valella leivinpaperisuikaleille valuneen kuorrutteen takaisin kakun päälle ja reunoille. Poista leivinpaperisuikaleet ja koristele kakku halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!