torstai 1. tammikuuta 2015

Porkkanapiirakka

keskiviikko, 6. huhtikuu 2011 (ohje vanhasta blogista)

Tämä on niitä mielenkiintoisia leivonnaisia, joista ei ensikuulemalta uskoisi, että ne ovat ollenkaan hyvän makuisia. Kun ensimmäistä kertaa tein porkkanapiirakkaa silloisessa työpaikassani erään koulun keittiöllä, ja ohjeessa luki, että kuorrutteeseen tulee olympia- sulatejuustoa, ajattelin, että tämän täytyy olla niin erikoista, että vain harvat siitä pitävät, ja tuskin minä ainakaan kuulun heihin. Yllätyin kuitenkin positiivisesti. Tämä piirakka on oikeasti hyvää!

Tänään tein piirakkaa äitilapsipiiriin. Ohjeesta tulee aika paksu piirakka 60 centtisen uunin uunipellille, jos liesi on 50 cm leveä, ohjeesta voi tulla kaksikin pellillistä. Alun perin ohje on suurkeittiöissä käytettäviin pelteihin, joka on noin 1,5 kerainen tavalliseen uunipeltiin verrattuna.

Porkkanapiirakka

POHJA:
5 munaa
4 dl sokeria
350g voita sulatettuna
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
n. 6 dl hienoksi raastetuua porkkanaraastetta

- Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita tosessa kulhossa jauhot, sooda ja kaneli sekä lopuksi porkkanaraaste
- lisää muna-sokerivaahtoon voisula ja jauhoseos. sekoita tasaiseksi
- Kaada taikina unnipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa alatasolla n. 40- 45  min (minun uunillani, paistoin epähumiossa keskitasolla, kypsää tuli 35 minuutissa, joten loppuajan on syytä vahtia, ettei pala)

KUORRUTUS:
Tein yhden 60 cmx60 cm uunipellillisen joten pienensin ohjetta noin 2/3, jolloin kuorrute riittää hyvin pellilliselle, eikä tule liian paksu. Suluissa pienennetyt määrät.
200g (130g) olympia- sulatejuustoa
100g (70g) voita sulatettuna

300g (200g ) tomusokeria

1 rkl  ( 2/3 rkl ) vaniljasokeria

- Vispaa sekaisin sulatejuusto ja voisula
- Lisää sokerit ja vispaa kuohkeaksi
- levitä kuuman piirakan päälle ja koristele nonparelleilla heti levityksen jälkeen, kuorrute jähmettyy aika pian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!