torstai 1. tammikuuta 2015

Pikkupizzat

maanantai, 7. toukokuu 2012 (ohje vanhasta blogista)

Esikoisen 8- synttäreille leivottiin lasten kanssa iloisesti hymyileviä pikkupizzoja. Mitoitus on 20 hengelle.

Iloiset pikkupizzat

Taikina:
8 dl kuumaa vettä
2 tl suolaa
16 tl (vajaa 3pss) kuivahiivaa
n. 1 dl öljyä
n. 15 dl vehnäjauhoja ( unohdin mitata jauhot, laitoin niitä "sopivasti" ;) )
* Liota suola kuumaan veteen, sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja sekoita jauho-hiivaseos veteen.
* Alusta jauhoja taikinaan kunnes siitä tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Alusta käsin kunnes taikina itroaa käsistä.

Jauhelihatäyte:
n. 1 kg broilerin jauhelihaa
suolaa, pippuria, currya, paprikajauhetta
1 tetraprk tomaattimurskaa, pizzamaustetta
* Paista jauheliha ja mausta maukkaaksi. Sekoita kypsän jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja muutama ruokalusikallinen pizzamaustetta ja anna lihan porista ja hautua hiljalleen n. 15 minuuttia levyn ollessa 1/6 tai 2/6 asennossa

Lisäksi pizzoihin:
1 tetraprk paseerattua tomaattia maustettuna pippurilla ja pizzamausteella
kirsikkatomaatin puolikkaita, paprikasiivuja, oliiveja, juustoraastetta

* Vaivaa taikina osissa jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä pieniä sämpylöitä ja pyörittele palloiksi.
*Taputtele taikinapallot pikkuisiksi pizzoiksi ja asettele uunipellille.
* Levitä pikkupizzoille paseerattu tomaatti, jauhelihatäyte ja juustoraaste. Asettele juustoraasteen päälle oliiveista, tomaatista ja paprikasta hymyileviä naamoja.

Paista 225 asteessa 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!