torstai 1. tammikuuta 2015

Pähkinä- aprikoosileipä

keskiviikko, 28. joulukuu 2011 (ohje vanhasta blogista)

Tämä leipä maistuu ihanalta juustojen seurana joulupöydässä. Ohjeen löysin Valion sivuilta joskus.

Pähkinä- aprikoosileipä

5 dl kuumaa maitoa
2 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
11/2 pss kuivahiivaa
200g pehmeitä kuivattuja aprikooseja kuutioituna
1 dl cashew- pähkinöitä rouhittuna
1/2 dl öljyä
pinnalle 1dl cashew- pähkinöitä kokonaisina tai rouhittuina

* Kuumenna maito niin kuumaksi, että se tuntuu käteen kuumalta (jos käytät tuorehiivaa, riittää haaleampi maito ja 50g tuprehiivaa, joka liotetaan maitoon)
* sekoita maitoon suola, siirappi ja osa jauhoista joihin on sekoitettu kuivahiiva.
* Lisää aprikoosisilppu ja rouhitut pähkinät
* Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy.
* Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pikänomaisiksi leiviksi ja aseta ne kohoamaan voideltuihin leipävuokiin. Painele pintaan pähkinöitä. Anna kohota 30 minuuttia.
* Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!