torstai 1. tammikuuta 2015

New Yorkin juustokakku

perjantai, 13. huhtikuu 2012 (ohje vanhasta blogista)

Kakku on tosi tuhtia. Vaikka ottaisi kuinka pienen palan, siitä tulee kylläiseksi. Ulkonäkö on kuulemma miehen mukaan ihan samanlainen kuin New Yorkin kahviloissa, makuvariaatioita lienee monia. Tämä kakku on lempeän sitruunainen ja rahka maistuu selvästi. Amerikassa varmasti tehdään versioita, joissa on enemmän tuorejuustoa. Tämä sopisi tarjottavaksi myös pääsiäisenä. Tämä on yli kymmenen vuotta vanha Valion resepti kokoelmakeittokirjastani.

New Yorkin juustokakku
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
* Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
* Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna sekä keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
* Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille 5 cm:n korkeudelle.
Täyte:
500g rahkaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista
* Erottele kananmunista ketuaiset ja valkuaiset erilleen.
* sekoita toisessa astiassa sekaisin rahka, tuorejuusto, perunajauhot, puolet sokerista, keltuaiset, sitruunan kuori ja - mehu, sekä vaniljasokeri
* vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto täytteeseen kevyesti nostellen
* Kaada täyte kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Laita puolessa välissä paistamista kakun pinnalle kevyesti folio tai levinpaperi, ettei kakun pinta tummu liikaa.
* Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä (lämmin kakku on vielä sisustaltaan löysää)
* tarjoa sellaisenaan tai marjojen tai marjakastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!