torstai 1. tammikuuta 2015

Mehevä rahkamurupiirakka

perjantai, 16. maaliskuu 2012 (ohje vanhasta blogista)

Tämä ohje on peräisin eräältä ystävältä vuosien takaa. Hän toi tätä piirakkaa hilloilla täytettynä meidän kihlajaisiin.

Tämä on aivan ihana ohje; piiras on tosi kuohkea vaikka ainekset vain sekoitetaan. Vispilää ei siis tarvita ollenkaan, joten tätä voi tehdä vaikka mökillä. Rahkan sijasta tähän käy myös jogurtti, piimä tai kermaviili, mitä nyt sattuu olemaan. Marjoiksi sopii hyvin happamat marjat tai raparperi, lempeä piiras taittaa happamat maut herkulliseksi makuyhdistelmäksi. Tällä kertaa käytin vihreistä karviaisista tehtyä hapahkoa sosetta sekä lisänä pakasemansikoita. Ohjeesta tulee uunipellillinen piirakkaa, puolita ohje, jos teet piirasvuokaan.

Rahkamurupiirakka

kohta 1:
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
190g voisulaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
* sekoita ainekset ja ota murutaikinaa sivuun noin 1/3 koko määrästä
kohta 2:
sekoita loppuun eli 2/3 murutaikinaan:
1 prk kermaviiliä
1 muna
* Lavitä taikina leivinpaperille uunipellille
* Levitä taikinan päälle haluamiasi marjoja runsaasti
kohta 3:
sekoita täyte:
2 munaa
2 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
* Kaada täyte marjojen päälle
* Ripottele lopuksi sivuun otettu muru päälle
* Paista 200 asteessa 20-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!