torstai 1. tammikuuta 2015

Itsenäisyyspäivän juustokakku

tiistai, 6. joulukuu 2011 (ohje vanhasta blogista)

Sini-valkoinen hyydykekakku

Pohja:
12 kpl digestive- keksejä
1 pss wienernougat- rouhetta
100 g sulaa voita
* Murskaa keksit, sekoita keksimurskaan nougatrouhe ja voi.
* Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kiristä se reunan avulla pohjan päälle. Leikkaa ylimääräinen paperi ulkopuolelta pois. Painele keksimuruseos leivinpaperin päälle tiiviiksi kerrokseksi ja laita kakkuvuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.


Täyte:
1 prk vispikermaa tai flora vispiä
2 prk rahkaa
1 ras maustamatonta tuorejuustoa

* vaahdota kerma tai flora vispi, vatkaa joukkoon muut aineet ja jaa seos kolmeen osaan.

Mustaherukkaraita:
1/3 osa kermaseosta
2 dl mustaherukoita soseutettuna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä) (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)
* sekoita kaikki aineet sekaisin ja levitä seos keksimurun päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä n. puoli tuntia ennen mustikkaraidan lisäämistä.

Mustikkaraita:
1/3 osa kermaseosta
2 dl mustikoita soseutettuna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä) (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)

* Sekoita kaikki aineet sekaisin ja levitä seos edellisen raidan päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä n. puoli tuntia ennen valkosuklaaraidan lisäämistä.

Valkosuklaa raita:
1/3 osa kermaseosta
1/2 levyä (n. 65g) valkosuklaata sulatettuna
2 rkl sitruunamehua
1 tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä) (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)

* Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada edellisen kerroksen päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä n. puoli tuntia ennen Suomen kartan valamista.

Sinivalkoinen pinta:
n 1 dl jäisiä mustikoita
1/2 dl hyytelösokeria + vettä (valmista paketin ohjeen mukaan)
1/2 prk flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1/2 prk rahkaa
1 tl liivatejauhetta

 * Aseta suomenkarttamuotti kakun päälle
Valmista täysin valkoinen hyydyke kuten kakun raidat edellä. Irrota suomenkarttamuotti varovasti mustikoiden ympäriltä. Laita kerma-rahkaseos pursotinpussiin ja pursota se karttamuotin ympärille ja tasoita nuolijalla. Anna hyytyä.Täytä karttamuotti mustikoilla. Kaada hyytelösokeri liemi mustikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa kokonaan.

Anna kakun hyytyä kunnolla ja tee halutessasi valkosuklaasta transferireunus. Halusin kokeilla Nami- hiireltä saamaani kaunista suklaatransferia. Hyvä ohje transferin laittamisesta löytyy Unelmaiset- blogista.
Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!