torstai 1. tammikuuta 2015

Browniet

maanantai, 5. syyskuu 2011 (ohje vanhasta blogista)

Kuopuksen synttärikemuihin leivoin myös brownieseja muutama viikko etukäteen. Tämä herkku odotti pakastimessa juhlapäivää. Alkuperäisen ohjeen sain sly 15 kierroksella salaiselta leivontaystävältäni. Muuntelin ohjetta hieman niin että tuplasin suklaan määrän ja vähensin pähkinän määrän puoleen, sillä kaupasta ei löytynyt ihanan pehmoisen makuisia pecan- pähkinöitä ja käytin tilalla hasselpähkinärouhetta, ja lisäksi ajattelin, että kaikki eivät ehkä pidä niin pähkinäisestä kuin minä. Pähkinän voi jättää myös kokonaan pois, jos vieraissa on pähkinäallergisia.
Oli kyllä vaikea malttaa mielensä ja olla penkomatta pakastimesta muutamaa suupalaa ennen juhlia. Tämä on ehdottomasti yksi lempileivonnaisistani. Nami nam nam!

Tässä ohje sen mukaan miten sen tein:

Browniet 
 (ohjeesta tulee sopiva esim. lasagnevuokaan tms tehtynä, uunipelti on liian iso, ja brownieseista tulee liian ohuita, juhliin tein kaksinkertaisen annoksen ja paistoin sen 60x60 uunipellillä)

250g voita
240g tummaa suklaata (tällä kertaa käytin brumbergin suklaata)
4 munaa
3 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 50g hasselpähkinärouhetta

* sulata puolet suklaasta, ja rouhi toinen puoli
* sulata voi taikinakulhossa, ja sekoita siihen suklaasula
* sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot erillisessä astiassa
* lisää munat yksitellen sekoittaen ja jokaisen munan jälkeen teelusikallinen jauhoja, jotta seos ei juoksetu
* Sekoita sokeri ja loput jauhot taikinaan
* Lisää pähkinärouhe ja suklaarouhe taikinaan.
* Kaada vuokaan (30cm x30cm) leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin 30-35 min. Saavat jäädä sisältä kosteiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!