torstai 1. tammikuuta 2015

Bailey´s juustokakku

perjantai, 13. huhtikuu 2012 (ohje vanhasta blogista)

Bailey´s- juustokakku

Pohja:
n 140g digestive keksejä
50g voita


Täyte:
1/2 levyä tummaa suklaata sulatettuna
1prk flora vispiä
1prk (250g) mascarponejuustoa
1.5dl bailey´s- likööriä
5 liivatelehteä
                                                                                                                               2dl tomusokeria

Päälle kinuskikastiketta (pehmeään massaan renkaiksi, jonka jälkeen veitsellä reunoilta keskelle vetäen saat marmorikuvion) tai 1/2 levyä suklaarouhetta


* Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.

* Vaahdota kerma, sekoita siihen mascarpone ja sokerit sekä sulatettu suklaa.

* Kiehauta likööri (varo kiehuu helposti yli!) ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.

* Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

* Laita yöksi hyytymään jääkaappiin. Koristele ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!